نشاسته

نشاسته بسیار مهم است، چون ما آن را می‌خوریم! نشاسته در سیب زمینی، و در غلاتی نظیر ذرت و گندم یافت می‌شود. ساختار این ماده از واحدهای تکراری گلوکز تشکیل شده است.

روی مولکول گلوکز کلیک کنید تا ساختار سه بعدی آن را ببینید.

در بدن پروتئین‌های ویژه‌ای به نام آنزیم (که اتفاقاً آنها هم پلیمر هستند) نشاسته را به واحدهای گلوکز می‌شکنند تا بدن بتواند برای دستیابی به انرژی آن را بسوزاند. اگر رژیم غذایی سالمی دارید، قاعدتاً بیشتر انرژی خود را از طریق نشاسته به دست می‌آورید.

از آنجایی که نشاسته از مولکول های شکر ساخته شده است، آن را یک پلی‌ساکارید می‌نامند. این بسیار شبیه به سلولز است. برای این که دقیقاً ببینید تفاوت آنها در چیست، اینجا کلیک کنید.

نشاسته مصارف دیگری غیر از خوراکی هم دارد. از آن در اتو زدن لباس‌ها استفاده می‌کنند تا مانع چروک شدن آنها شود. همچنین در ساخت یک بسته‌بندی فومی هم استفاده می شود. نشاسته تجزیه‌ پذیر است، از این رو بسته بندی فومی نشاسته‌ای، سازگار با محیط‌زیست است و جایگزینی برای پوشش استایروفوم محسوب می‌شود.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *