طراحی نوعی منسوجات پلاستیکی برای خنک کردن بدن

plastic-based-clothing-to-keep-coolمحققان دانشگاه استنفورد موفق به ارائه منسوجاتی شدند که در روزهای گرم می‌تواند بدون صرف انرژی، بدن را خنک کند. این گروه با استفاده از الیاف پلاستیک اقدام به تولید این البسه کردند.
یی چیو از محققان این پروژه می‌گوید: «تصور کنید به جای خنک کردن منزل، لباس‌هایمان بتواند ما را خنک کند، با این کار مصرف انرژی کاهش می‌یابد.»
این گروه تحقیقاتی از ترکیب فناوری‌ نانو، شیمی و فتونیک برای تولید این ماده استفاده کردند. در این فناوری، خنک کردن با دو روش انجام می‌شود. اول این که نخ پنبه‌ای، موجب تبخیر عرق شده و در نهایت بدن را خنک می‌کند. دومین مسیر، استفاده از فناوری دفع پرتو مادون قرمز است که با استفاده از پلی‌اتیلن انجام می‌شود.
همه اجسام، حتی بدن ما، گرما را به صورت تابش مادون قرمز نشر می‌دهد که این انتشار به صورت امواج نامرئی انجام می‌شود. لباسی که بر تن داریم معمولاً این امواج مادون قرمز را به دام می‌اندازند؛ با این کار فرآیند گرم شدن بدن تشدید می‌شود. اما پژوهشگران دانشگاه استنفورد با استفاده از فناوری نانو، الیاف پلاستیکی تولید کردند که به این امواج اجازه می‌دهد بدون به دام افتادن از بدن خارج شود.
شانهوی از محققان این پروژه می‌گوید: «زمانی که در اتاق نشسته‌اید، ۶۰ درصد از گرمای بدن‌تان از طریق امواج مادون قرمز دفع می‌شود، با این حال تاکنون تحقیقاتی درباره طراحی لباس‌هایی با قابلیت دفع این تابش‌ها انجام نشده است.»
این گروه برای آزمایش عملکرد این فناوری، محصول تولید شده را روی بدن قرار داده و دمای سطح بدن را با زمانی که یک لباس معمولی به تن باشد مقایسه کردند. نتایج نشان داد که هر نوع پوششی می‌تواند پوست را گرم‌تر کند در حالی که این فناوری می‌تواند با جلوگیری از به دام افتادن پرتوهای مادون قرمز، پوست را خنک‌تر نگه دارد. این گروه نشان دادند که وجود یک لباس نخی دمای پوست را ۲ درجه بالاتر از حالتی می‌برد که این فناوری مورد استفاده قرار گرفته باشد.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *