موفقیت محققان کشور در تولید ‌حسگرهای زیستی برای اندازه گیری اتانول

به تازگی، گروهی از پژوهشگران دانشگاه کردستان با استفاده از نانوکامپوزیت نانو لوله ‌های کربنی، نانو حسگرهایی برای ‌شناسایی مقادیر اتانول در مواد غذایی و دارویی تولید کردند.

اتانول ماده ای سمی و اشتعال زا است که در اثر تخمیر مواد غذایی حاوی قند نیز با درصد ناچیزی تولید می شود. تولید اتانول در برخی موارد منجر به فاسد شدن مواد غذایی خواهد شد از این رو شناسایی مقدار اندک اتانول تولید شده می تواند یکی از راه های تشخیص مواد غذایی فاسد باشد.

از سوی دیگر اتانول دارای مصارف دارویی متعددی با درصدهای کم است که اندازه گیری مقدار اتانول استفاده شده از راه های تشخیص کیفیت مواد دارویی است.

در این راستا یک گروه پژوهشی از دانشگاه کردستان با استفاده از نانو کامپوزیت نانو لوله های کربنی، یک نوع زیست حسگر جدید و کارا برای آنالیز اتانول تولید کردند.

نتایج به دست آمده از این پژوهش نشان می دهد که حسگر تولید شده با استفاده از نانو لوله های کربنی دارای مقاومت بالایی است.

این نانو زیست حسگر همچنین قادر به شناسایی و تشخیص مقادیر جزئی از اتانول در مواد غذایی و دارویی است.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *