ساخت غشای سه بعدی قلب که می تواند حملات قلبی را پیش بینی کند

004

محققان آمریکایی یک غشای الاستیک سه بعدی ساختند که می تواند بر روی لایه بیرونی دیواره قلب نصب شود و بروز حملات قلبی را پیش بینی کند.

از پایگاه خبری مدیکال نیوز، گروهی از محققان دانشکده مهندسی و علوم کاربردی دانشگاه واشنگتن در آمریکا به رهبری پروفسور ایگور افیموف با استفاده از یک چاپگر ارزان قیمت سه بعدی و با استفاده از مواد سیلیکونی یک غشای الاستیک نرم و قابل انعطاف ساختند. این غشا طوری ساخته شده است که با شکل بیرونی دیواره قلب بیمار مطابقت داشته باشد.

سپس محققان حسگر کوچکی را روی این غشا چاپ کردند. این حسگرها از مواد نیمه هادی از جمله سیلیکون، گالیم آرسنید ، گالیم نیترید ، فلزات، اکسیدهای فلزی و پلیمر ساخته شده اند.

این حسگر قادر است تعداد نشانگر آریتمی را که با مشکلات اندازه و ریتم ضربان قلب در ارتباط است، اندازه گیری کند.

به گفته محققان در این روش ابتدا تصویر قلب بیمار از طریق ام آر آی( MRI) یا سی تی ( CT ) اسکن تهیه می شود، سپس محاسباتی برای ساخت یک مدل سه بعدی با استفاده از یک چاپگر سه بعدی صورت می گیرد. سپس در قالبی به شکل غشای خارجی قلب ریخته می شود.

به گفته محققان در حال حاضر دستگاه های مشابه دو بعدی در دسترس است. اما این دستگاه ها قادر به پوشش سطح کامل از اپیکاردیوم قلب نیستند در نتیجه نتایج قابل قبولی به دست نمی دهند.

سازندگان می گویند غشای الاستیک سه بعدی جدید می تواند به پزشکان کمک کند تا وقوع حمله قلبی در بیماران در معرض خطر را پیش بینی کرده و روند درمان آنان را بهبود ببخشند.

بر اساس اعلام بنیاد قلب آمریکا (The Heart Foundation)، بیش از ۹۲۰ هزار آمریکایی سالانه به حمله قلبی دچار می شوند.

شرح کامل نتایج این بررسی در نشریه Nature منتشر شده است.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *