دستیابی محققان کشور به فناوری تولید پیچ‌های نانو بیوتکنولوژی

9-700دکتر محمدحسین ابراهیم‌زاده، رئیس مرکز تحقیقات جراحی ارتوپدی و تروما دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد با اشاره به این که‌ نانوبیوتکنولوژی یکی از مهمترین طرح‌های تحقیقاتی مرکز بوده است، گفت: به همت اعضای هیأت علمی دانشگاه علوم‌پزشکی مشهد و فردوسی در رشته پلیمر توانستیم به دانش علمی تولید پیچ‌های نانو دست پیدا کنیم که اتفاق بزرگی در تولیدات پزشکی کشور محسوب می‌شود.

وی با بیان این که مراحل ثبت اختراع پیچ‌های بایو رو به اتمام است، خاطرنشان کرد: اگر این طرح به نتیجه نهایی برسد، می‌تواند کشور را به عنوان تولید کننده پیچ نانو بایوتکنولوژی مطرح کند و حتی به مرحله صادرات برسد و در صورت سرمایه‌گذاری برای تولید این پیچ‌ها می‌توان کشور را از واردات پیچ‌های فلزی که در جراحی‌های ارتوپدی کاربرد زیادی دارد، بی‌نیاز کرد.

پیچ‌های بایو طی مدت دو تا سه سال در بدن جذب می‌شوند

ابراهیم‌زاده با بیان این که پیچ‌های بایو با استفاده از پلیمرهای قابل جذب ساخته می‌شوند که عوارض پیچ‌های فلزی را کمتر و حتی حذف می‌کنند، افزود: این پیچ‌ها طی مدت زمان دو تا سه سال در بدن جذب می‌شوند و در صورت استفاده از پیچ‌های بایو، دیگر نیازی به جراحی مجدد برای برداشتن پیچ‌های فلزی نیست و به این ترتیب دردهای مربوط به این نوع پیچ نیز در بدن بیمار حذف می‌شود.

به گفته وی، در حال حاضر این طرح تحقیقاتی مهم در مرحله انجام تست‌های نهایی استاندارد پیچ‌های بایو است و پیش‌بینی ‌می‌شود سالانه ۵۰۰ هزار پیچ در کشور مورد نیاز باشد.

امکان تولید نوعی استخوان بزودی فراهم می‌شود

رئیس مرکز تحقیقات جراحی ارتوپدی و ترومای دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد همچنین از ساخت نوعی کامپوزیت برای بافت استخوان مصنوعی خبر داد و اظهار کرد: تا کنون از این طرح دو مقاله منتشر کرده‌ایم و در صورت به نتیجه رسیدن، امکان تولید نوعی استخوان با ترکیبات نشاسته و فناوری نانو فراهم می‌شود.

رئیس مرکز تحقیقات جراحی ارتوپدی و ترومای دانشگاه علوم‌ پزشکی مشهد با بیان این که هیچ جراحی ارتوپدی نیست که در مراکز درمانی مشهد انجام نشود و نیاز به ارجاع نداریم، گفت: تمامی خدمات مورد نیاز بیماران و جراحی‌های تعویض مفاصل و آسیب‌های ترومایی و … با تکنیک‌ پیشرفته و توانمندی بالا در مشهد انجام می‌شود و می‌توان گفت دانش فنی مرکز تحقیقات ترومای علوم‌ پزشکی مشهد با مراکز تحقیقاتی دنیا رقابت می‌کند.

نظر دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *